onsdag, augusti 24, 2011

Trea landsvägs-DM linje

Nu var jag visserligen inte trea totalt av alla startande, utan nionde cyklist av en bra bit över 20 startande. Men det var ihopslagna klasser. Junior, elit, H30, H40 och så vidare.

Detta var mitt andra landsvägspass på en månad, så jag var en aning ringrostig. Kände redan på uppvärmningen in till Lugnet från Skuggarvet att det skulle bli en jobbig tävling.

Banan vi körde idag var fram och tillbaka på gamla Svärdsjövägen mellan Järlinden och Sveden. Vi körde åtta varv på en 5 kilometer lång bana, alltså 40 kilometer. Till en början kändes det skapligt, och jag var till och med upp för att ta en förning. Men efter tre varv så blev jag rejält stum och tyvärr tvungen att släppa. Åkte själv i två varv innan jag blev upphunnen av en Brudpiga-cyklist, vi hjälptes åt fram till sista varvet där jag stötte ifrån honom, kändes skapligt bra mot slutet idag. Orken fanns där i pumpen, men inte i benen. 

Bilder:


Innan avfärd från Skuggarvet.


Ettan och trean i elitklassen.


Den där ettan har cyklat så mycket i solsken att benen hans blivit solblekta..


Dagens overall-etta; Roberto Vacchi

Passdata:

2,10,49 timmar
150 medelpuls
186 maxpuls
870 höjdmeter
1799 kilokalorier

Tävlingen:

40 kilometer cirka

1,14,48 timmar
166 medelpuls
186 maxpuls
600 höjdmeter 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är Vacchi rökare? Hur kan han hålla så god klass?

Unknown sa...

Ingen aning, men det tror jag väl inte. Han är duktig taktiskt och sen måste han väl ha en del ork.