måndag, augusti 22, 2011

Gästblogg från dagen!

Hej alla kära läsare av Adams blogg! Idag är det hans bättre hälft som ska berätta om våran dag här på ön Korfu! Måste börja med att det är en otroligt vacker ö. Och när man åker moped runt på ön som vi gjort idag och även igår så ser man och upplever så mycket guldkorn som Korfu har att erbjuda!

Jag vaknade kl 09:30, gick upp och la mig vid poolen. Gick upp till hotellrummet ca en och en halv timme senare för att väcka Adam. Som denna vecka har kört hårt med mina ben! Ska jag vara helt ärlig så kan jag inte ens gå i trapporna. Men man mår som man förtjänar, eller? I alla fall så åt vi frukost och skyndade oss iväg på vårat mopedsafari från Dassia med första stopp i pantoekrista (öns västra sida). Där besökte vi ett mycket bildskönt ställe vid namn "La Grotta". Där klättrade vi upp på en klippväg via ett rep och hoppade rakt ner i det underbart turkosa vattnet!

Såhär såg klippan ut, vid en närmare koll så ser ni folk som har klättrat upp till hoppunkten:

Vi besökte därefter ett terrarium med massa ormar, ödlor och massa andra diverse äckliga djur:


Tätt inpå fortsatte mopeden med Adam och X mot samhället Sidari, som ligger på den västra nordsidan av ön!

Sidari; Vilket ställe! Här simmade vi en massa och dessutom hoppade en massa från klippor jag aldrig trodde jag skulle hoppa ifrån. Bland annat hoppade vi ifrån en tio meter hög klippa gjord av jättehård packad lera, väldigt adrenalinfyllt och spännande! Ett riktigt paradisställe. Vi simmade även i Canal d' Amor! Som enligt sägnen ska vi nu finna våran käresta. Men jag tror bara vi fann varandra lite mer.

Efter några timmar i Sidari begav vi oss hemåt för lite träning. Det blev 30 min löpning med avslutande 30 min effektiv styrka vid poolen, bland annat; Mage, rygg, armhävningar och dips.
Kanske inte låter så jobbigt men när Adam sätter igång så blir det både jobbigt och intensivt! Kan säga att jag är mycket skönt trött nu efter en dag med mycket nya men vackra intryck, mycket simning, många hopp och ett avslutande fint träningspass.

Hoppas ni tyckte det var roligt att jag skrev! Ha det grymt för det tänker jag ha!

Kram/ X

Inga kommentarer: