fredag, juli 15, 2011

Klassiska rullskidsintervaller



Tja.

Efter långt övervägande och ett möte med mig själv så kom jag fram till att jag ändå skulle behöva träna. Lika bra tänkte jag och gav mig ut i det strilande regnet. Regnet är inte bara kallt, blött och irriterande. Det gör också så att mina tech-rullskidor går om möjligt än tyngre än vad de gör vanligtvis.

Började med en tiominutersuppvärmning fram och tillbaka i Skuggarvet. Därefter var det dags för intervaller:


  • 1:a intervallen startade nere i dalen i Skuggarvet (strax nedanför mig för er med lokalkännedom). Därefter körde jag ända upp till toppen mellan Skuggarvet och Lugnet. 7,48 tog det med en medelpuls på 173 och en maxpuls på 187.

  • 2:a intervallen startade jag nedanför det gamla hunddagiset och gick i mål uppe vid Kårestugan. Denna intervall tog hela 8,03 minuter. Medelpulsen slutade på 178 och maxpulsen 192 slag per minut.

  • 3:e och sista intervallen startade i höjd med Lugnetgymnasiet, därefter åkte jag igenom hela Lugnetområdet, förbi isladan, in höger mot Skuggarvet och ända upp till toppen där jag gick i mål på intervall nummer ett. 14,29 minuter höll jag på och medelpulsen landade på 170 medan maxpulsen blev 183.

Efter dessa tre intervaller så rullade jag helt sonika hem. Trött, stum och nöjd.  

Inga kommentarer: