måndag, maj 16, 2011

Cykelintervallpass

Tjohej.

Var ju lite osäker på vad jag skulle träna tidigare under dagen. Men bestämde mig efter en del övervägande att cykla. Skickade ut ett mass-SMS, Robban var den enda som ville vara med. Hade tänkt mig ett lugnt pass på två-tre timmar. Robban den grisen berättade inget om sina lömska planer. Inte fören jag kom till honom, då smög han fram det lite snyggt: -"Jag tänkte köra intervaller idag, 3x10 minuter.. Eller nej, 3x15 menade jag." Jag hade väl inget större val än att vara med. Första intervallen startade vi i början av Enviksvägen från Falu-hållet och gick i mål i Toftbyn. Benen kändes tipp-topp i sådär två minuter, sen blev det bita ihop och tugga syra som gällde. Lyckades hänga med "den lille arge", och också gå runt med honom och hjälpa till med förningarna.

Andra intervallen startades i Toftbyn, till och förbi Sundborn där vi gick i mål. Här gick det (åtminstone för mig) på rött i backarna. Flåsade som en stum skidåkare (=jag) med 2,0 i syreupptag. Men lyckades även här att ligga med och hjälpa till med dragjobbet. 

En intervall kvar, den tuffaste hittills: Sundborn, Skuggarvet och mål nästan på toppen mellan Skuggarvet och Lugnet. Var med i 8,5 minuter, sen blev jag "Van Der Krisp" och fladdrade likt en fladdermus i backen upp mot Magnus Darvell för er som har lokalkännedom. Bet ihop det jag kunde på resterande del av intervallen.

Det blev ett härligt intervallpass med mycket högpulsande, flämtande, syrafest och annat gott! Dagens bästa var i alla fall att Stefan inte var med, han hade cyklat ifrån mig med båda fötterna i flaskstället..!


Nya brillor, ny hjälm, men tyvärr samma gamla, slitna och fula utseende. Spons på nytt face någon?!


Nya skor också, men då det regnade ute ville jag väl inte stänka ner vitingarna!


Armvärmare á la Spiuk
Passdata:

62 kilometer

2,08,16 timmar
147 medelpuls
191 maxpuls
795 höjdmeter
1703 kilokalorier

Inga kommentarer: