måndag, oktober 25, 2010

Uppdatering

Hej allihopa. Dåligt med bloggande idag.. Jag håller på att flytta ur min lägenhet och ska flytta hem till mina föräldrar ett tag, tips på en etta i Falun tack. Men för att jag ska kunna bo i en lägenhet så måste jag ju ha en stabil inkomst. Dock så vill jag ju hinna träna bra, så ett halvtidsjobb vore ju kanon.. Tips? På tal om jobb, på onsdag ska jag på en skidträff till Sandviken för min handsksponsor Lillsport, likaså på fredag till Uppsala, kul!

I helgen var jag som bekant på CX-cup i Lidköping:

Lördag

Klockan 05.30 så drog jag, Oscar, Lisa, Jens och Robban ner mot Lidköping. Oscar var snäll och lånade ut sina handbyggda tubhjul, tack! 

Väl nere i Lidköping så hämtade vi ut nummerlappar, därefter så skruvade jag för första gången i mitt liv på en kasett (använde kasetten på gamla hjulen till Oscars tubhjul), det visade sig gå bra, dock tog det tid innan jag hade bytt om och gjort allt klart. Jag hann bara rulla ett varv på tävlingsbanan innan det var dags för start. Var seedad i främsta led, kom iväg bra och låg länge kring 4-5:e plats, mot slutet av tävlingen så kom jag och Janne Jakobsson tillsammans som tvåa och trea, vi försökte jaga Robban, jag hade till och med en liten lucka på Janne efter ett mindre misstag från hans sida. Dock så kom vi aldrig ikapp. Janne passade också på att rycka ifrån mig efter cirka halva varvet, men jag kunde relativt ohotad rulla in som en skapligt nöjd trea, 20 sekunder bakom Robban och 10 bakom Janne.

41,57 minuter
183 medelpuls
190 maxpuls
135 höjdmeter

Söndag

Söndagens race bjöd på regn, blåst, två-tre plusgrader och en liten annorlunda bansträckning. Jag hann värma upp lite mer idag och kunde köra den uppvärmningen jag ville. När starten gick så fick jag i pedalen direkt och kom iväg som tvåa, in i första backen så passerar Robban mig och får en lucka, jag satsar allt på ett kort och går ikapp. Kollar bak på toppen av backen och ser att vi är själva. De två första varven så hjälps vi åt med farthållningen. Ut på tredje varvet så åker Robban ifrån mig då han ansåg att vår lucka bak var tillräcklig. Jag lyckades hålla bra fart resterande varv, kände mig mer och mer säker i de tekniska partierna och kroppen kändes riktigt bra hela tiden! Rullade i mål som tvåa 13 sekunder bakom kingen Robban. 

45,37 minuter
180 medelpuls
188 maxpuls
150 höjdmeter


Sammanfattningsvis efter denna helg så ligger jag trea i cupen, en poäng bakom Janne. Det hade jag aldrig kunnat drömma om när jag bestämde mig för att köra i Falun inför förra lördagen. Jag känner att jag blir mer säker i främst kurvorna, även om jag har en bit kvar upp till de runt om mig i klassen. Det som är skönt är att kroppen känns riktigt stark och att (som det känns) jag inte blir ifrånkörd på grund av sämre ork, vilket lovar gott inför skidsäsongen. 


Bild från lördagen - Vi jobbar väl kortbent trots det kalla vädret. Foto: Jahn Ekman


Idag så har jag faktiskt tränat ett lugnt skatepass. Var rätt seg i kroppen när jag rullade upp till Stångtjärn, Slätta och avslutade med Lugnet. Det var bitvis väldigt halt, så rullskidåkare; var försiktiga! 

Passdata:

1,45,44 timmar
Körde utan pulsband
230 höjdmeter


Is på Stångtjärn.


Cykel-, Löp-, Skid- eller kort och gott Stum-ben?!


4 kommentarer:

Per Kumlin sa...

Fan vad du kör Adam. Blir det storsatsning på cykel till nästa år nu eller?
Nu får jag kamma till mig så jag inte tappar för mycket..;o)

Unknown sa...

Det gick kanon i helgen iaf :)

Det kan bli en satsning på cykel till nästa säsong.. Det visar sig ;)

Hehe, du kommer väl dominera till helgen!

Linda Edvardsen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Linda Edvardsen sa...

http://masmastaren.capitex.se/common/capitex/misc/bvstatpopup.aspx?ActivePage=/common/capitex/usercontrols/objbesk/objektbesk.ascx&OBJGUID=107125983&OBJTYPE=CMBoLgh&skin=MasMastarenLgh&objds=BOVISIONAUTO_EXTERN


Kanonfina lägenheter ju.. De är ju där Johan bor...