lördag, augusti 14, 2010

2x10' 10"-20" Stakning/Klassiskt


Dags att byta bakhjul tro?!


Tja.

Efter min langning på Cykelvasan så var jag rätt trött, tänkte först vila, men mitt samvete tvingade mig att köra ett kortare pass och då kunde jag ju lika gärna köra lite intervaller.

Sagt och gjort så bytte jag om, satte på mig mina klassiska rullskidor (bilden ovan, "något" trötta, jag vet!) och gav mig ut. Värmde upp till Lugnet, låg på sisådär 150-160 i puls utan att ta i allt för mycket, till en början kändes det ganska vingligt, var ju trots allt ett tag sen jag åkte rullskidor, dock så kändes det ändå helt okej (vila = fräscha muskler). Vid Lugnet så började jag mitt första intervallblock: Tio minuter 10"-20"-intervaller, enbart stakning. Stum efter första intervallen!

Jag kom nästan upp till toppen mellan Lugnet och Skuggarvet på dessa tio minuter. Rullade ner till Skuggarvet, vände där och körde ett till intervallblock upp emot toppen, denna gång kombinerat diagonalåkning och stakning. Mest för att få lite högre fart. Kändes ändå skapligt och jag kom nästan till toppen även åt detta håll. 

Efter de två intervallblocken så stakade jag mig hemåt. Ett kort, intensivt och skapligt underhållande pass är därmed ett faktum.

Nu sitter jag helseg i soffan, ska snart försöka få i mig lite middag.

Passdata:

1,04,38 timmar
155 medelpuls
186 maxpuls
890 höjdmeter (bugg?)
932 kilokalorier

Intervallblock 1: 10,00,5 minuter, 173 medelpuls, 184 maxpuls, 205 höjdmeter (bugg?).

Intervallblock 2: 10,02,0 minuter, 178 medelpuls, 186 maxpuls, 255 höjdmeter (bugg?).


Avslutar med några bilder från gårdagens löptur:Östfjälls-stugan?


 "Kungsleden"?

Inga kommentarer: