söndag, maj 02, 2010

2,15 timmar löpning!

Hej.

Jag har just fixat det första löppasset på över två timmar detta år och idag kändes kroppen helt okej, vilket det var någon vecka sedan sist. Förvisso så gick det lite lugnare än veckans tidigare träningspass, men, men. Kände varken av träningsvärken i benen eller någon annanstans i kroppen, vilket var väldigt skönt att slippa, hoppas det släpper nu inför Mallisresan.

Jag, David "hellbaz" Hellberg och Stella började vårat löppass strax efter 13,00. Vi startade med att anta några av Jungfrubergets tuffa stigningar, sprang förbi en grillkoja där ett sällskap med fyra hundar satt och fikade. Hundarna fick hälsa på varandra och därefter styrde vi kosan mot Hornberget, Skuggarvet och min favoritbacke. Backen var lika fin, brant och grym som vanligt. Här lyckades jag skrämma upp hjärtat till 169 slag/minut (vilket var dagens högst uppmätta) bara för att ta mig upp utan att gå. Visserligen har pulsen varit onormalt hög på sistone, dagens pass var inget undantag.

Väl uppe på toppen så stannade vi till för en kort "fotosession" (kolla nedan), jag passade också på att dricka ur mitt vackra vätskebälte. Hårdingen David skippade givetvis att dricka, på ett sådant här juniorpass behövs väl ingen vätska? Frågan är om han ens noterade denna aktivitet i träningsdagboken? Troligen inte.

Vi sprang därefter ner till Skuggarvet och mina föräldrar, stannade till där en sväng, hälsade på Alfred (mammas hund) och jag uträttade mina behov. 1,15 timmar effektiv tid hade vi sprungit när vi kom dit, nu hade vi "bara resten kvar".

Fortsatte färden via Skuggarvsvägen i cirka 300 meter, svängde av vänster, sprang obanat över ett väldigt blött kalhygge, grusvägar, stigar och vips så var vi på Jungfruberget igen. Den enda som här visade trötthetstecken var Stella, som låg "på snöret" 2-3 meter bakom med en stor pinne i munnen (denna pinne sprang hon med i minst 30 minuter). Från toppen av Jungfruberget så tog vi kortaste vägen hem, när vi sedan nådde ytterdörren efter 2,18,50 timmar så var Davids längsta löppass (tidsmässigt i alla fall) någonsin ett faktum!

Nu ska jag fixa med tvätten av kläderna som ska med till Mallorca, klippa mig (hoppas jag) och äta. 

Passdata:

2,18,50 timmar
135 medelpuls
169 maxpuls
465 höjdmeter
1598 kilokalorier

6/10 Känsla/form.


David, uppe på Hornberget.



Lostenen. Under denna ligger för övrigt en geocache gömd. Visade den för David som blev mäkta imponerad.



Nej, jag är inte nöjd med bilden, ta en ny.



Sådär, jag måste ju se glad ut. Som ni ser så har jag "jättesnygga" och stilfulla kläder på mig idag, vilken cyklist som helst skulle bli avundsjuk. 



Spänger på bergsstigen.



Stella springer som vanligt obanat. Denna bild är tagen fem minuter innan hon "väggade".

4 kommentarer:

Anonym sa...

Som vi alla vet säger ju Hellbas att det här var det längsta bara för att vara snäll. Han är grym i löpspåren, liksom storhellbas en gång var (kanske fortfarande är)!

Unknown sa...

Ja, den där Hellbaz är en riktig luring! StorHellbaz har enligt säkra käller setts smygtränandes i Sågmyranatten vid ett flertal gånger, så han är i kanonslag ävan han!

Unknown sa...

Jag är vääääldigt avis på din outfit, var får man tag på en sådan?

Unknown sa...

Ja, jag förstår det. du vet att det är i princip omöjligt att få tag i, det kostar att ligga på topp! :)