lördag, februari 20, 2010

Inför herrarnas dubbeljakt



Idag är det dags för herrarnas dubbeljakt (15 km klassiskt + 15 km skate), klockan 22.30 svensk tid går starten.

På dagens dubbeljakt har vi fyra svenska herrar:

Marcus Hellner - Marcus som var fyra på den inledande OS-distansen: 15 km fritt är i bra form. Tyvärr så är Marcus några klasser bättre i skate, vilket betyder att han måste slita mycket mer för att hänga med under den klassiska delen. Klarar han bara av att gå med så kan han ta en medalj, men trolig placering för Marcus är 8-9:a 

Anders Södergren - Anders var tvåa på förra årets VM på samma distans. Desvärre har han haft stora skade- och sjukdomsbekymmer, vilket gör att han letar med ljus och lykta efter formen. Gör han ett bra lopp så kan han komma topp-15.

Daniel Rickardsson - Daniel är mycket bättre i klassiskt än i skate, så han vill säkerligen ha hög fart på den klassiska delen, för att få med sig så få åkare som möjligt till skatedelen. Gör han sitt livs lopp så kan han hamna på 10-15:e plats.

Johan Olsson - Johan som kom elva på den inledande distansen på OS (trots felåkning inne på stadion, där han säkerligen tappade femtontalet sekunder) är i bra form och mer jämnbra på både klassiskt och skate. Detta kan göra honom till Sveriges största medaljhopp på dagens distans. Mitt tips är ändå en topp-6-placering.

Medaljfavoriter:

Den största guldfavoriten är Petter Northug, såvida han orkar hänga med fram till spurten. Dock så var Petter väldigt trött och sliten på sprinten, där han inte hade en chans att vara med och kriga om guldet. Idag tror jag att han vill ha sin revansch!

Lukas Bauer är om han åker som på de avslutande etapperna på tour de ski en stor guldfavorit. 

Dario Cologna som vann inledningsdistansen på OS är i bra form och är jämnbra på klassiskt och skate. 

Outsiders:

Pietro Piller Cottrer 
Tobias Angerer 
Vincent Vittoz 
Maxim Vylegzhaning 
Alexander Legkov


Nu håller vi tummarna för ytterligare en svensk medalj!

Läs mer på: http://os-2010.se/ 

Inga kommentarer: