måndag, februari 15, 2010

Fjärdeplats för Hellner.


Bitter fjärdeplats för Hellner

Marcus Hellner låg länge på första-andra plats, innan han tog helt slut och tappade bronset med 1,5 sekund.
Vilket spännande 15  km-lopp det blev till slut. Marcus Hellner öppnade riktigt starkt och krigade länge om framför allt silverplatsen. Men efter 12 kilometer så började han tappa mer och mer tid, för att in mot mål gå en enormt hård bronskamp emot Lukas Bauer, Tjeckien. Några hundra meter från mål, så låg han två sekunder före Bauer, men desvärre var han 1,5 sekund efter på en besviken men ändock imponerande fjärdeplats!

I guldstriden blev Dario Cologna till slut en överlägsen segrare med tjugotalet sekunder tillgodo på dagens silverman: Pietro Piller-Cottrer, Italien.  Bronset gick som bekant till Lukas Bauer.

Näst bästa svensk blev Johan Olsson, på en elfte plats. Tyvärr åkte Johan fel inne på stadion och tappade troligen en femte- eller sjätteplats.  

Daniel Rickardsson gjorde ett godkänt lopp och slutade på 22:a plats, medan Anders Södergren hade en tung dag och hamnade en bra bit ner i resultatlistan.

Nu blickar vi framåt emot nästa länglopp, den klassiska sprinten på onsdag, med kvalstart klockan 19:15 för damerna och 19:40 för herrarna.  

Inga kommentarer: