tisdag, december 22, 2009

Blåskärm - Ett djävulens påfund!

Kom hem igår i frid och fröjd efter jobbet, bestämde mig för att inte träna som ni märkte. Satt och surfade i min vrede och bitterhet över den återigen uteblivna träningen (bara mitt fel jag vet), då helt plötsligt datorn hänger sig, precis på samma sätt som för lite över en vecka sedan. Startar om datorn, den hänger sig igen, igen och igen. Förbannade skit! -Ja ja tänker jag, jag får passa på att flytta över de viktiga filerna till min externa hårddisk när jag väl är inne i windows. Jo, hej du, kommer till slut inte ens in överhuvudtaget. Försöker med felsäkert läge, datorn hänger sig. Försöker med systemåterställning via BIOS; felmeddelande på felmeddelande! Helvetes förbannade skit. Kan någonting få fungera som det ska i mitt liv!? Tydligen inte.


Så det blev bara att installera om datorjäveln för andra gången på drygt en vecka. Kul! Alla sparade dokument och filer är borta, grattis! Nu funderar jag om det inte är någon krets, fel på minnet, hårddisken eller kanske rent av moderkortet som orsakat detta! Vad tror ni datorkunniga att det beror på? Även om jag inte är någon data-hacker, så har jag ju lite koll på hur grejerna funkar. Ska man bli tvungen att köpa en ny dator? (Oscar, om du läser detta; NEJ jag vill INTE ha en MAC!) I och för sig är det ju inga problem att köpa en dator för mig som tjänar så bra, men ändå...


Nej, jag känner att jag är så bitter, grinig, less och allt annat som inte står i bibeln att jag inte kan skriva nåt mer nu!

10 kommentarer:

Unknown sa...

Synd att du inte vill köpa något som fungerar, då hade du varit mindre "bitter, grinig, less och allt annat som inte står i bibeln att du inte kan skriva nåt mer nu!"
;)

Anonym sa...

Once you go Mac, you never go back!

Unknown sa...

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=502965

Den här har jag tänkt köpa, tycker den verkar bra

Unknown sa...

Ha ha Oscar. Är det så Jesper? Ja den var fin Robin.

Anonym sa...

Lite kanske, men alla är vi ju olika med olika behov. Jag är sjukt nöjd med min Macbook, eller rättare sagt med Mac OS X. Det är krånglar inte, bara fungerar bla bla bla. Du har säkert hört allt redan.

Windows 7 kanske är bra? Jag har inte testat. Tråkigt med Datorstrul! Min stubin när det gäller tekniska saker som strular är kort, så jag känner igen mig lite i svordomarna.

Unknown sa...

Ja jag har hört att det ska vara bra faktiskt. Jag har Vista, är väl okej ändå. Ja hehe, det är ingen höjdare!

Anonym sa...

Hörru sopa,
Går dina minnen varma eller är dom kanske trasiga? Google memtest och kolla...Läs på blåskärmen så kanske du kan lista ut vad det är, blir nog inge bättre av att installera om datorn..?!!?!

Unknown sa...

Jo hej du.

Anonym sa...

Prova att skita att installera norton antivirus/security, nåt norton iaf, antagligen det som krånglar. Finns gratis alternativ som funkar bra, http://free.avg.com eller http://www.free-av.com har fina antivirus som funkar utmärkt.
God Jul från en gammel scaniadräng ;)

Unknown sa...

Kommit på det jag med. Det är de som krånglar, sökte på de olika felkoderna. Ska testa det. Tack för tipset!