onsdag, augusti 26, 2009

Huskurer?

Hej igen.

Kom att tänka på olika så kallade "huskurer" för att bota sin förkylning. C-vitamin, vitlök och honung är ju klassiker. Vad har ni läsare för tips till botemedel mot förkylning? Jag vet ju att är man förkyld så finns det ju tyvärr ingen mirakelmedicin eller liknande som kan få en frisk. Men med tur så kan man ju lindra symptomen och korta ner sjukdomstiden. Sen är det ju kul med nya tips och idéer! Så kom igen nu, ge mig de bästa idéerna ni har.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Adam.
Här skall du få en dunderkur.
Färsk ingefära 3 cm hackas i bitar,koka upp 5 dl vatten, låt dra
dicks varm, låt stå över natten,på
morgonen har du ett gurgelvatten med drag i, ju längre det står ju
starkare blir det, detta kan du dricka som te under höst vinter.
LYYYCKA TILL.
/janolov

Unknown sa...

Okej, tackar. Har tidigare hört talas om ingefära och dess hälsobringande effekter!

Edlund sa...

Whiskey är det absolut bästa :)

Mikkan sa...

Jag kör också mycket på ingefära. Skär ett par cm i stavar, kokar upp det i en liter vatten och låter sjuda ned till hälften ungefrä. River mot slutet ned skalet till en lime, pressar i saften och dricker sedan med honung i. Gärna antiinflammatorisk manukahonung (finns i vanliga butiker numer), om man gillar hela superfoodsgrejjen.

Min nummer-ett-grej är dock att såfort jag känner symptom så hackar jag upp ett par klyftor färsk vitlök. Sväljer ned med vatten (mycket jobbigare än att tugga) under en dryg timme, och gör om det där hela dagen. Har klarat mig från flera förkylningsutbrott på det viset, helt oslagbart!