söndag, juli 12, 2009

Styrka och stakning.

Hello.


Jag körde som jag skrev tidigare, nämligen styrka och stakning. Jag började med att åka upp till Lugnet och friidrottshallen. Där jag körde styrka, jag körde mestadels mage/rygg (alltså bål), jag har börjat känt på slutet att jag nog ändå måste lägga in lite övningar för skidåkningens lite mer specifika muskelgrupper, förutom bålen så blir det till största del tricepsen som får sig en duvning.

Jäklar i min låda vad jag känner mig svag efter bara några övningar körda! Jag tror dock inte att jag på den maximala styrkenivån tappat nämnvärt, utan det är när jag kör mellan 5-15 repetitioner som jag känner skillnaden, att jag inte orkar alls samma. Alltså styrkeuthålligheten. Så det kommer att bli lite ändring i upplägget, då jag nu kommer att köra några styrkepass framöver för att bygga upp orken igen!

När jag var klar med styrkan satte jag på mig rullskidorna igen och stakade uppför sjulsarvsbacken till kårestugan, runt Högbo och hem. Var totalt ute i en timme och stakade. Gissa om det kändes i överkroppen då man är såpass "styrkeotränad" som jag är!?

Jag fick lov att ta en Best whey muscle repair (chokladsmak) blandad med absolute l-glutamine, som ni kan se på bilden överst i detta inlägg, båda produkterna kommer från min sponsor: Great Sports, för att kunna maximera muskelåterhämtningen.

Ha det gott så länge!

Inga kommentarer: