söndag, juli 19, 2009

Dödsintervaller?!

Hej där.

Nu har jag kört mitt hårda och hemliga intervallpass för första gången denna sommar. Egentligen är det inte så hemligt, inte så jättehårt heller, men det räcker till.

Jag och David Hellberg joggade hemifrån mig och upp till Lugnets friidrottsbana. Där körde vi: 2x400 + 3x300 + 4x200 + 5x100 meter. Alltså totalt 3000 meter. Vilan var mellan 1-2,30 minuter och vi tryckte på bra, för att försöka bli sur och trött i musklerna! Jag kan sägas att jag lyckades med det uppdraget.

Efter banlöpningen var det dags för terrängintervaller, vi började första intervallen med att springa från friidrottsplan upp till toppen av hoppbackarna, bakom caféet. sen sprang vi upp mot Sjulsarvsstugan och lite på milbanan. Intervallernas längd blev: 6+4+8+4+4+4, vilket totalt ska bli 30 minuter enligt mina uträkningar. Vilan var mellan 1-3,30 minuter. Vi joggade sen hemåt, totalt tog passet 2,02 timmar i effektiv tid med vila, intervaller och hela köret. Den effektiva intervalltiden blev cirka 37 minuter, 145 i snitt- och 184 i maxpuls.

Om jag lyssnat på kroppen innan jag stack ut, så hade jag legat kvar i sängen än. Riktigt seg i hela kroppen. Med en låg "sliten-puls". Men jag visste att kroppen bara behövde väckas, så skulle det kännas bättre. Mycket riktigt, därför att jag är piggare nu än innan jag stack ut!

Nu ska jag äta på Dala Wärdshus, köra en segwaytur, städa ute vid varpan efter gårdagens svensexa och köra ett till lättare lugnare rullskidspass på 1,30-2 timmar. Det ligger på!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att du orkar, riktigt bra gjort att hålla igång och jobba som du gör!

Unknown sa...

Tack tack, det är kul att du tycker det. Det är lite kämpigt ibland :)