torsdag, maj 21, 2009

Reviderad träningsplan

Hej där.
Planen var idag att köra fem timmar, men då jag dels var seg i kroppen plus att jag nu har större möjligheter att träna i helgen gjorde att jag tog en vilodag. Därför sitter jag nu här, spelar lite PS3 och bara tar det lugnt. Det är skönt det också. Bytte batteri i pulsbandet igår, därför a´tt det under de senaste passen haft svårt att visa en vettig puls, fast att klockans batteri var nytt. Så nu hoppas jag på att det ska funka.
Jag har ju haft lite ideér kring styrketräningen detta träningsår, då jag föregående år tränat riktigt mycket styrka och tyckt mig växt lite för mycket, vilket gjort att jag nästan känt mig klumpig och tung uppför. Så i år är planen att inte köra någon tung styrka alls, utan att bara försöka köra lite uthållighetsstyrka och även rena stakpass (vilket jag gjort tidigare år också). Vad har ni för ideér kring styrka och styrketräning?

2 kommentarer:

Mr. Ottesen sa...

Man kan aldrig träna för mkt styrka....
Har haft lite samma tankegångar själv och frågan är ju: Vill man se ut som en cyklist och göra bra resultat eller vill man se ut som en grekisk gud och göra lite sämre resultat????? Däri ligger frågan. Har själv velat men lutar nog åt det sista alternativet, om jag inte ändrar mig igen tills jag kommer hem.....

Unknown sa...

Ja du har rätt. Är väl samma funderingar. Förut körde jag ju styrkan lite för syns skull, men det blev lite tungt uppför. Så nu tänker jag bara köra lite uthållighetsstyrka. Så får vi se sen framöver vad som händer :)