fredag, december 05, 2008

Intervallperioden till ända!!!

Körning!!

Mitt i en intervall.

Under uppvärmningen.


Min intervallperiod är nu готовый (färdig på ryska) känns skönt att ha klarat av det sista passet nu med, utan att vara allt för sliten. Kvällens pass blev som jag tidigare skrev ett intervallpass på rullskidsbandet, där jag körde tio stycken tvåminuters intervaller med 1-1,30 min vila och en sex minuter lång. Hastighet och lutning på två minuters: 10,5-10,75 km/h lutning: 6,5-7 %. På den långa var siffrorna följande: Hastighet: 10 km/h och lutning 6%.

Sammanfattning intervallperiod:
4 dagar,
8 intervallpass,
10,15 timmar total tid,
3 timmar effektiv intervalltid,
194 i maxpuls,
149,6 i snittpuls på alla pass,
92019 hjärtslag totalt,
1490 klättrade meter totalt, enligt pulsklockan,
9578 brända kilokalorier totalt, enligt pulsklockan.
________________________________________
Någon fakta ni saknar och vill veta?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du skriver att det var 3 timmars intervalltid. Har du någon statistik på hur lång tid som du tillbringade över 90% av maxpuls.

Så brukar jag sammanfatta mina intervallpass och träningsveckor för att få en bild av hur mycket högintensiv träning passet/veckan innehöll.

Unknown sa...

hmm, nej inte riktigt. Det är även lite svårt ju längre in i perioden du kommer, desto svårare blir det att få upp pulsen riktigt högt, sen kör jag dessa intervallpass under tröskelpuls, alltså en intensitet som gör att jag inte kommer upp i mjölksyra, vilket för mig är ca 85-92% av maxpuls! Hoppas du fick svar på det du undrade!

Anonym sa...

Tack för svaret. Med tanke på att det tar lite tid i varje intervall innan man får upp pulsen. Men skulle det kunna röra sig om 2-2,5 timmar sammanlagt på över 85% av maxpuls?

Vill bara få en känsla för ungefär hur mycket hård träning som det rör sig om i förhållande till min egen träning.

Unknown sa...

Okej bra. Nej inte det heller, jag körde som jag skrev 20-25 min effektivt med pulsen över 85% på varje pass menade jag då. Vilket gjorde att vissa av passen då blev "intervall" i upp emot 30 min, men 20-25 min i rätt pulszon. Hoppas jag gjorde mig förstådd:)