torsdag, november 27, 2008

6X5' Skateintervaller.

Nu på eftermiddagen blev det ett intervallpass återigen skate. Jag körde med Sebastian Wass och Jone. På programmet stod det sex stycken femminuters intervaller. På dessa fem minuter hann vi fyra varv, lite mer på vissa och lite mindre på vissa. Snabbaste varvet gick på under 1,10. Det kändes RIKTIGT BRA både i kroppen och tekniken. Efter intervallerna stakade jag i 40 minuter. Vi hann precis klart innan Falu-IK hade sin barnträning med säkert 30 småttingar. Kul att det finns återväxt!


Wass är fokuserad innan passet.

Kanonfint före för att vara +6 Grader.

Jone resonerar som vanligt.

Dags för körning, då lär man av med kläder!

Efter passet, "nöjding"!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej jag läser dinblogg varje dag mycket trevlig läsning... funderar kör du bara distans pass nu eller??? hur många distans pass ska man ha på en vecka??? Ska åka vasan nästa år.. Har du några tips????

Unknown sa...

Tja, maila mig lite mer info så kan jag försöka fixa ett lämpligt program åt dig. vill ha reda på: ambitionsnivå, tidigare träning, osv.

Jag har en tid nu kört i princip bara distanspass, jag hade en period i höstas då jag bara körde olika sorters styrka såsom: spänst, uthållighetsstyrka, maxstyrka, stakning mm. Ska inom kort göra en ny period med mer betoning på intervaller. Allt detta på grund utav min nästan obefintliga träning i våras och somras. Denna vecka blir det väl ca 12-13 pass för mig.. Men som sagt, skicka ett mail: adamsteen5@hotmail.com

Anonym sa...

Nu är det vinter och förhoppningsvis har vi tillgång till snö. Jag bor i Västerås så det är ofta ont om snö, tyvärr.

Men jag undrar, hur gör du om det inte finns tillgång till snö? Åker du rullskidor eller tränar dy i något gym?

Om, eller rättare sagt när du tränar på ett gym, vilka träningsredskap använder du då? Crosstrainer, roddmaskin, löpband eller vad?

/Nisse

Unknown sa...

Ja jag kan förstå att det är ont om snö, kanske finns dåligt med skidspår och anläggningar med konstsnö osv.. När det inte finns snö så åker jag antingen norrut till tex Tänndalen, bruksvallarna eller nåt annat bra snösäkert ställe. annars springer jag, åker rullskisor både ute och på ett speciellt rullband. sen så gymmar jag. När jag är på "mitt gym" så har de ju en löparbana jag brukar springa på (en sån har ni ju i Västerås med vet jag). Annars kör jag bland annat: spänst, skivstång, uthållighetsstyrka med kroppen, medicinboll osv.