lördag, maj 22, 2021

Segträning, sparskola och så.



Yo!

Lördag, ledig, ingen Alfons denna helg. Träning och fokus. Med de förutsättningarna så har jag fortsatt mitt lilla problem med att lägga mig i tid, komma upp i tid och att träna klart så snabbt som möjligt. Men samtidigt, vad har jag bråttom till? Det är väl mest att jag mår bättre av bättre dygnsrutiner och att jag slipper gå runt stressad hela dagen. Som det är nu så går i princip hela de lediga dagarna åt till träning, för jag gör en massa småsaker mellan repsen, innan passen och så vidare. Nåväl, det viktiga är ändå att jag kommer igång och blir i bättre slag igen. 

Pass som igår med intervaller och som idag med styrka innan ”det riktiga” passet har en tendens för mig att dra ut på tiden. Jag drar mig för det liksom. Men det är bra träning och jag tycker ändå om det på något konstigt sätt. Det är inte så illa att dra benen efter mig här i lägenheten, städa lite, fixa med blommorna, göra några reps styrka och så vidare. 

Idag står det som ni förstår styrka på programmet och sedan är det rullskidor. Jag funderade länge på om jag ska köra styrkan före eller efter. Kör jag styrkan innan så slipper jag ha det hängandes över mig efter rullskidorna, men samtidigt så får jag regn på rullskidspasset istället, få det ska regna i eftermiddag. Alla dessa val i livet. 

Jag är i alla fall i bättre form än under förra veckan, känner mig vid ganska gott mod och ser fram emot att sluta jobba på skolan för att se vart livet tar mig därefter. Det är ingen stress med nytt jobb. Som det känns nu så vill jag aldrig jobba under sommaren mer, det har jag gjort tillräckligt:



Plantmas anno 2013. 


Nu när jag har gjort en fin sparresa så finns det ändå lite ”fuck off-kapital” vilket ger mig mer valfrihet och möjligheter. Jag har alltid varit noggrann med att spara pengar. Så fort jag får en räkning betalar jag den, (vet att många betalar på sista datumet, men jag vill ha det överstökat). Lönen bränner jag på första dagen, gärna vid klockan 00.00. Men det är inte på onödiga köp, utan på sparande. När jag får in pengar så fördelar jag dessa på fem olika ställen numer:

- Portföljen (mestadels för att minska belåningen som nu ligger på 5%)

- Sparkonto (nu i fonden Spiltan aktiefond investmentbolag)

- Amorteringsportföljen (istället för att amortera på bolånet, fram till 31/8, tre olika fonder och två kryptocertifikat)

- VISA-kortet (använder OKQ8, utan kostnad och med bonus)

- Sparkonto räkningar (nyöppnat konto att använda mig av för att slippa sälja av värdepapper, 0,55% ränta)


Någon gång kring 2010 så började jag spara i fonder hos Nordea. Vid 2017 så började jag med aktier hos Avanza. Trodde väl aldrig att det skulle gå så bra, eller att jag skulle bli så nördig i ämnet. Men jag har en förmåga att nörda ner mig i saker. Sparande och dra ned på fasta kostnader är något som står högt i kurs. Men samtidigt så tycker jag om att köpa och att ha prylar. Nu är jag lite sugen på att byta ut min Sonos Beam till en Sonos Arc, men jag ska försöka hindra mig från det. 

Just ja, jag håller ju på att träna också. Chins nästa, 40 av 100 avklarade. Hörs. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Du är ett föredöme!